Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Konkurs kulinarny „Masterchef”

W dniu 22.05.2018r. Odbyła się I edycja szkolnego konkursu kulinarnego „Masterchef”. Brali w nim udział uczniowie klas IV-VII. Każdą klasę reprezentowało dwóch uczniów. Celem konkursu była promocja zdrowego, naturalnego odżywiania przy zachowaniu troski o smak i walory estetyczne przygotowanych potraw, rozwijanie zainteresowań i zdolności kulinarnych, prezentacja potraw. Uczestnicy konkursu musieli przygotować do degustacji przekąskę na zimno i przedstawić ją do prezentacji konkursowej. Ponadto uczniowie mieli do dyspozycji kosz produktów spożywczych, z którego mogli korzystać w każdej chwili do wyczerpania zapasów, zgodnie z własną inwencją. Czas przewidziany na wykonanie zadania przez klasy wynosił 25 minut. Każda klasa musiała przygotować półmisek konkursowy wystawienniczy oraz półmisek do degustacji dla jury . Przed oceną przekąsek konkursowych każda klasa dokonała charakterystyki przed Jury wykonanego zadania, przedstawiła: nazwę przekąsek, składniki i inne elementy charakteryzujące potrawę. Po tym etapie nastąpiła ocena przekąsek konkursowych przez Jury.
Oceny potraw dokonało Jury Konkursowe powołane przez organizatorów. Przy ocenie brany był pod uwagę: smak, estetyka, łatwość przyrządzenia, fantazja i wrażenia ogólne.
Jury Konkursowe w składzie:
p. Izabela Śliwińska – dyrektor szkoły
p. Bogusława Szwarbuła – intendent szkolny
p. Anna Gronostaj – Kucharka szkolna
p. Izabela Jakuszenkow – nauczyciel wychowania fizycznego

Po przeliczeniu punktacji Jury ogłosiło następujące wyniki:
I miejsce – Zuzanna Świerczyńska i Dawid Bastrzyk z kl. V b (sałatka z łososiem wędzonym)
II miejsce – Nikola Snopek i Alan Żak z kl. V c (brzoskwinie nadziewane tuńczykiem)
III miejsce – Oliwia Matysiak i Filip Siciarz (smoothie owocowe – witaminowa bomba)